Managing Business Growth with Sergiu Neguț

Managing Business Growth/
Curs de Dezvoltare Antreprenoriala a Afacerilor (3 zile)

Vedem în jurul nostru zeci de afaceri de succes care reușesc să crească, să producă marjă sustenabilă, să domine piețele în care activează. Firme antreprenoriale care ajung să fie vândute pe zeci de milioane de Euro sau multinaționale agile care se extind cu un elan antreprenorial greu de egalat. Vedem pe de altă parte mii de afaceri care stagnează sau ies din piață în fiecare an. Ce le diferențiază pe unele de celelalte? Și ce pot face eu pentru a crește afacerea mai repede, iar dacă o cresc prea repede, să nu mă blochez?

Desigur, nu există rețete infailibile. Frumusețea afacerilor este că poți face greșeli importante și să câștigi, sau poți face totul ca la carte și … să pierzi tot. Dar, dacă sunteți antreprenor și aveți deja o afacere care funcționează, sau dacă sunteți într-o poziție de management cu responsabilități de dezvoltare de business, Cursul de Dezvoltare Antreprenorială a Afacerilor își propune o analiză pragmatică a strategiilor, ideilor și metodelor identificate de Sergiu Neguț ca determinante pentru creșterea sănătoasă a unei afaceri.

Cursul preia în parte baza teoretică predată participanților la EMBA, pornește de la conceptele de strategie pentru inovație aplicabile în contextul pieței din România, identifică opțiunile strategice și tactice, abordează metodele de dezvoltare agilă și gestiunea unui portofoliu de inițiative de creștere. Cursul se desfășoară în stilul colocvial și interactiv al lui Sergiu și abundă în exemple din afacerile în care el este sau a fost implicat și discuții pe marginea afacerilor în care sunt implicați participanții.

Lector:

Sergiu Neguț (http://www.linkedin.com/in/sergiu) este Associate Dean of Entrepreneurial Growth la Maastricht School of Management România, cunoscut speaker și consultant specializat în creștere antreprenorială, agilitate și inovație. Sergiu are la activ investiții ca Business Angel în afaceri locale, printre care frufru, 2parale, Softelligence, sau Intermedicas. Până în 2011, Sergiu Neguț a fost Director Executiv al rețelei “Regina Maria”, unde, alături de fondatorul clinicii, a contribuit la creșterea de mai bine de zece ori a companiei, printr-un mix de creștere organică, dezvoltări greenfield și achiziții, inclusiv vânzarea de două ori a companiei către fonduri de investiții. Anterior Sergiu Neguț a coordonat din Austria și Elveția expansiunea est-europeană a gigantului biotech Amgen. Sergiu a absolvit un MBA la INSEAD și este licențiat în Calculatoare la Universitatea Politehnica București și în Relații Internaționale la ASE.

Conținut:

1. Prioritățile afacerii – să fie bine ca să nu fie rău
2. Modelul financiar de bază – fabrica de bani, dimensiunea contează
3. Modele de dezvoltare – menajeria de inorogi, gazele și carcalaci
4. Elemente de strategie – Value Chain, Disruptive Innovation, Blue Ocean și alte cărți groase – versiunea subțire de Dâmbovița
5. Dureri de creștere și riscuri – aventuri în tărâmul de Nicăieri
6. Agility, Scrum, Kanban, și alte tertipuri de accelerare
7. Emoții și Prințipuri – fără de care va să zică că nu le are

Participanți:

1. Antreprenori cu afaceri funcționale (peste 5 angajați, peste 100kEUR cifră de afaceri)
2. Top management (angajați) din afaceri antreprenoriale (peste 20 angajați, peste 1 mil cifră de afaceri)
3. Manageri în afaceri internaționale, cu atribuții de coordonare buget și responsabilități de business development.

Este recomandat ca participanții să aibă cunoștințe financiare de bază în calitate de antreprenori, sau absolvenți de Master în Economie, MBA sau cursuri de finanțe pentru manageri nefinanciari.

Program

Joi, 23 martie: 13:00 – 20:00
Vineri, 24 martie: 9:00 -17:00
Sâmbătă, 10:00 -17:00

Tuition fee: 480EUR/participant, 5% discount for 2 participants from the same company, 10% discount for graduates of other accredited EMBA programs, RBL, NRCC members, Erudio graduates, 3 or more participants from the same company, 20% discount for MSM, CEU, PRBS students&alumni;

Date de contact: info@msmromania.org, tel. 0727954494

Facebook: https://www.facebook.com/events/1873623186214988/